masnouballet.cat | L’escola
L’escola de ballet neix gràcies a la inquietud de Mireia Escoda Llorens, educadora infantil i ballarina amb titulació Advance per la Royal Academy of Dance (Londres) per ensenyar i promoure l’art de la dansa clàssica a totes les edats mitjançant els mètodes més moderns de la docència. A Masnouballet oferim classes per a totes les edats i nivells i hi ha lloc per a tot tipus d'alumnes: aquells que desitgen fer dansa com a complement a la seva formació acadèmica, altres que volen ballar perquè els hi agrada la dansa i és una bona manera de fer exercici, i també per aquells que els hi agradaria en un futur a dedicar-se d'una manera professional a ballar.
Classes, horari, mestres
15266
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15266,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
La-escola

L’ escola

L’escola de ballet neix gràcies a la inquietud de Mireia Escoda Llorens, educadora infantil, ballarina amb titulació Advance per la Royal Academy of Dance (Londres) i mestra amb el Certificate in Ballet Teaching Studies ( RAD, Londres) per ensenyar i promoure l’art de la dansa clàssica a totes les edats mitjançant els mètodes més moderns de la docència. Una disciplina que fusiona oci, diversió i exercici a parts iguals, al mateix temps que forma a la persona en els valors de la constància, la disciplina i la superació personal.

 

 

Som escola pionera en la formació de dansa clàssica al poble del Masnou. Masnou Ballet és la primera escola, de la localitat i els seus voltants, en oferir una formació reconeguda i regulada. Es prepara als alumnes per examinar-se anualment amb l’objectiu d’obtenir una formació reglada i la titulació en dansa clàssica, de la mà de la Royal Academy of Dance (Londres).

 

 

La Mireia i el seu equip posen a la vostra disposició un ampli espai al centre de la localitat del Masnou on podreu prendre consciència del treball corporal a mans de mestres qualificats i amb trajectòria docent, acadèmica i artística.

aina

Professora de dansa contemporània.

Graduada amb la Metodología Simonson de enseñanza.
Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK).
Certificate Program in Dance Performance Studies (Winchester, Virginia, USA).
Actualment ballarina freelance

Aina Gargallo

MASNOUBALLET_2016_08_25-351

Directora i fundadora de l’escola Masnou ballet.

Mestra titulada amb el Certificate in Ballet Teaching Studies ( Royal Academy of Dance), Londres, I registrada com a mestra reconeguda per aquesta entitat a la Royal Academy of Dance.
Ballarina amb Titulació advance (Royal Academy of Dance), Londres.

Graduada en educació infantil, pedagogia de la dansa i en Progressing ballet technique.
Professora de dansa clàssica, puntes, repertori i dansa de caràcter

Mireia Escoda

MASNOUBALLET_2016_08_25-364

Professora convidada de dansa clàssica i repertori
Graduada al Conservatori de dansa del Institut del Teatre ( BCN) i a l'escola profesional de dansa ballett schule theater basel ( BTB) a Suïssa.

Actualment ballarina prefessional a la Companhia Nacional de Bailado
(Portugal)

Mar Escoda

IMG-20201011-WA0002 (1)

Professor de dansa clàssica i contemporània.
Graduat en el conservatori de dansa del Institut del Teatre ( BCN)
ballarí professional a la companyia de dansa la MOV DANZA ( 2016-2020)
Actualment membre de la compayia Ballet contemporani de Catalunya i ballarí freelance

David Serrano

jimena

Professora de dansa clàssica, repertori i puntes.
Graduada, amb premi extraordinari i premi nacional de dansa, al Conservatori Professional de Dansa Castilla y León, Burgos.
Ballarina professional a la Companyia Nacional LaMov (2016-2020)
Actualment és ballarina i està cursant els estudis superiors de coreografia al conservatori de dansa del Institut del Teatre ( BCN)

Jímena Martínez

Espacio_1600x500-1024×320

Classes i horaris

A Masnou Ballet trobareu classes per a totes les edats i nivells.  Hi ha lloc per a tot tipus d’alumnes. Per una banda, alumnes que desitgen fer dansa de manera seria, rigorosa i com a complement a la seva formació acadèmica i/o també per aquells a qui els agrada ballar i volen gaudir d’una bona estona fent exercici.

D’altra banda, diposem d’un programa específic per aquells alumnes que volen fer de la dansa la seva professió.  Els quals els oferim un programa multidisciplinar, personalitzat i amb un acompanyament individualitzat durant tota la seva formació ( Curs de formació professional. Requereix prova de nivell).

 

 

L’escola segueix la metodologia de la  Royal Academy of Dance (Londres). Oferint, amb aquest sistema,  la possibilitat d’examinar-se anualment i obtenir una titulació internacional (atorgada per aquesta organització, reconeguda mundialment). També som escola adherida a la federació Catalana de professors de dansa i  garantim un nivell de qualitat educativa i formativa basat en la nostra filosofia pedagògica i  la formació i experiència dels nostres mestres i equip docent.

Creiem  molt important  que es  combini la formació a les aules  amb l’experiència escènica i és per aixó que als nostres alumnes els oferim des de ben petits  la possibilitat de fer concursos, espectacles i classes de portes obertes. També els alumnes més avançats poden particpar a màsterclass (amb l’oportunitat d’obtenir beques d’estudis), preparar-se per a concursos  i audicionar per a diferents companyies i/o escoles  de dansa  nacionals i internacionals.

 

Inscripcions obertes curs 2022/2023:

 

Classe de prova sense compromís. Cosulta’ns

Inici clases: 5 de setembre 2022

 

 

 

Per a + informació, consultes i/o inscripcions:

Atenció a la recepció de l’escola: Durant el mes d’agost: dansa@masnouballet.cat  / telf. 678917570. A partir de l’1 de setembre també a la recepció de l’escola de 17:30h a 20h

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

horaris curs 22-23


Horaris, formació i normativa de l’escola

Horari de l’escola i recepció:

 

De dilluns a dissabte l’escola ofereix classes de dansa clàssica, contemporania, puntes, dansa caràcter, preparació per a concursos i espectacles, tècnica del repertori clàssic , tallers coreogràfics, preparació dels exàmens Royal Academy of Dance ( RAD), pràctica escènica, preparació física, estiraments i elasticitat, des dels més petits fins a adults.

L’horari de la recepció per a demanar informació i/o  atendre consultes és de dilluns a divendres de 17:00h a 20:00h. Fora d’aquest horari us podeu posar en contacte amb l’escola via mail o telèfon.

 

 

Formació, nivells  i professorat:

 

Les classes estan dividides en grups segons edats i nivells. Seguim dues línies de formació ben definides: amateur i formació pre-professional. En ambdós nivells de formació es treballa ballet clàssic ( metodologia Vaganova i Anglesa), dansa contemporania, dansa caràcter, pràctica escènica, puntes, repertori i preparació per els exàmens de la Royal Academy of Dance (Londres).

El professorat està altament qualificat i  serà  el responsable d’avaluar el nivell de cada alumne/a i assignar el grup més convenient. El professorat pot canviar l’alumne de grup segons la seva evolució durant el curs.

 

 


Pre-ballet (3-5 anys)Dansa creativa. Els nostres objectius per aquesta etapa són: desenvolupar les capacitats de moviment, l’expressió, la creativitat, la sensibilitat i la apreciació musical.  Tot això en un ambient proper i confortable on l’entusiasme i la diversió són primordials per aprendre. Creiem que una bona base des de ben petits i a mans de mestres qualificats marquen la diferència en l’aprenentatge. Seguim els  nivells formatius de la Royal Academy of Dance.

 

Dansa I  (5-8 anys) iniciació a la dansa. Introducció a les bases tècniques de la dansa clàssica i s’introdueix de manera suau el condicionament físic conscient. La programació és molt activa i amena. Els nens/es  aprenen a parts iguals les bases de la dansa clàssica i la dansa contemporania . Opció de fer els exàmens RAD. Seguim els  nivells formatius de la Royal Academy of Dance.

 

Dansa II (8-11 anys) – Formació amateur . Dansa clàssica, iniciació a les puntes, dansa contemporània, dansa caràcter, condicionament físic i pràctica escènica. Opció de fer els exàmens RAD .opció preparació i particiació a concursos. Seguim els  nivells formatius de la Royal Academy of Dance.

 

Dansa III (11-14 anys) – Formació amateur i curs formació  pre- professional 1. Dansa clàssica ( mètode Vagànova i Anglès), treball de puntes i tècnica de salts, repertori, dansa contemporània, dansa caràcter, pràctica escènica, condicionament físic i preparació per a concursos.  Opció de fer els exàmens RAD. Curs  Formació professional 1 –segons nivell-: classes amb un nombre limitat d’alumnes amb aspiracions professionals. Seguim els  nivells formatius de la Royal Academy of Dance.

 

Dansa IV (a partir de 13-14 anys) – Formació amateur i curs  pre- professional 1-2. Dansa clàssica ( mètode Vagànova i Anglès), treball de puntes i tècnica de salts, repertori, dansa contemporània, dansa caràcter, pràctica escènica, condicionament físic i preparació per a concursos i audicions. Opció de fer els exàmens RAD. Curs formació pre- professional 1-2  -segons nivell-: classes amb un nombre limitat d’alumnes amb aspiracions professionals. Seguim els  nivells formatius de la Royal Academy of Dance ( exàmens professionals: Itermediate i advance foundation, RAD).

Dansa V (a partir de 16 anys) – Formació amateur i curs formació pre- professional 2. Dansa clàssica ( mètode Vagànova i Anglès), treball de puntes i tècnica de salts,  repertori, dansa contemporània, dansa caràcter, pràctica escènica, condicionament físic i preparació per a concursos i audicions.  Opció de fer els exàmens RAD. Curs formació pre- professional 2- segons nivell-: classes amb un nombre limitat d’alumnes amb aspiracions professionals. Seguim els  nivells formatius de la Royal Academy of Dance ( exàmens professionals: Advance, Advance 1 i 2, RAD).

 

Dansa adults ( a partir de 18 anys) :

  • Dansa clàssica ( tots els nivells i horaris de matí i tarda).

 

  • Dansa contemporània (tots els nivells).

 

  • Col.locació corporal i estiraments:  una classe completa on es treballa tot el cos a nivell mental, muscular i postural on s’utilitzen tècniques de la dansa clàssica, el pilates i el  progressing ballet technique. Una de les millors maneres per mantenir-se en forma i alhora gaudir de la dansa clàssica conectant amb cos i ànima. Una classe pensada i indicada  per a totes les persones i de totes les edats on combinem el ballet & fitness.

 

Curs formació  Pre- professional: classes de dilluns a dissabte.

Aquest curs té com a objectiu  preparar futurs professionals de la dansa, consta de: classes de dansa clàssica ( metodologia Vagànova i Anglesa), dansa contemporània, tècnica de puntes, treball de salts i repertori, dansa caràcter, pràctica escènica, condicionament físic per ballarins/es,  anatomia i historia de la dansa. Les classes estan impartides per mestres de l’escola i es fan  tallers amb mestres convidats. Oferim  acompanyament i suport de coaching per a cada alumne/a, tallers de nutrició per ajudar als nostres alumnes a seguir una alimentació adequada i correcte pel seu treball i esforç físic.  Preparació d’ exàmens per obtenir la titulació professional de dansa clàssica ( RAD).  També preparem per a la realització de  concursos i audicions.  Organitzem màsterclass,  xerrades formatives i fomentem la participació dels alumnes a activitats  organitzades per diferents institucions i/o entitats. Els alumnes del curs de formació es preparen de manera continuada per a la realització d’ espectacles amb la Jove companyia de dansa de l’escola – L’associació juvenil de dansa del Masnou-  Un aprenentatge molt necessari per a futurs ballarins/es.

T ‘acompanyem i orientem durant tota la teva formació…

 

 

Classes particulars  Classes concertades

 

 

Altres disciplines i/o modalitats de formació:

Dansa contemporània: des dels 7 anys fins adults ( tots els nivells). Una disciplina de dansa basada en la dansa clàssica i amb influències de la dansa moderna i postmoderna. A part de la tècnica clàssica s’introdueixen altres tècniques per aconseguir una expressió corporal diferent, més lliure, buscant moviments corporals propis, innovant i creant noves formes de moviment i expressió, alhora que es treballa una correcta col.locació del cos.

Taller repertori, composició i improvisació ( contemporani): És una classe on es treballa diferents eines de composició i coreografia així com la improvisació guiada. També es treballa repertori de coreògrafs de dansa contemporània. Una classe per desenvolupar l’esperit crític en dansa i despertar l’interès per la creació de peces noves. Dins del curs de formació pre-professional i adults.

 

 

 

Ioga: (Horari de Matins) amb la Eliana D’Alessandro.

 

 

Classes On line – La dansa no s’atura i des de Masnou ballet hem estructurat  un programa pedagògic on line (des dels 3 anys fins adults). Classes de clàssic, contemporani, condicionament físic, conferències, preparació exàmens de la Royal Academy of dance, historia de la dansa, tècnica, anatomia, coach i acompanyament personalitzat als alumnes i molt més… Aquest nou plantejament ens permet continuar amb la formació acadèmica quan les  circumstàncies ens obliguin a fer formació semi presencial i/o completament on line.  Aquest projecte és fruit d’una necessitat que neix a partir de la situació que hem i estem vivint durant aquesta crisis. Una nova eina de  gran qualitat acadèmica  perquè ningú perdi l’ oportunitat de seguir connectat amb la dansa i la cultura.

Tot i fer les classes presencials  l’escola seguirà oferint de manera paral.lela  la via on line ( classes en directe des de l’aula)  per adaptar-se a les necessitats individuals ( consultar totes les opcions) .  Disponible amb les classes d’adults.

 

 


Foto: Noa Pérez ( alumna del curs de formació)

Uniforme:

Per a l’assistència a les classes es requereix el pentinat i la vestimenta establerta per l’escola. No està permès  portar complements, com ara: polseres, rellotges, penjolls, etc… Consultar el vestuari necessari per a cada curs a l’escola.

 

 

Vestuari d’espectacles:

L’escola informarà del vestuari i el cost d’aquest  per a cada espectacle.

 

 

Inscripcions:

S’han d’efectuar a la recepció de l’escola i omplir el formulari d’inscripció. Amb la firma d’aquest document automàticament està inscrit a l’escola i acceptant la normativa d’aquesta.

 

 

Instal.lacions:

L’escola es troba al centre del Masnou i compta amb un espai de 600 m2 amb llum natural i sostres  de 5 metres d’alçada.

Disposem de tres sales de 140,  75 i 50 m2 totalment equipades amb llum natural,  ventilació exterior, terra de linòleum amb càmera d’aire i sistema de renovació i extracció d’aire. Zona d’escalfament, 3 vestuaris: Femení i masculí amb dutxes i un per l’equip docent, zona d’estar i/o d’estudi, recepció i magatzem d’atrezzo.

 

 

Descomptes i promocions:

S’aplicarà el 5% de descompte a la quota a partir del segon familiar i únicament s’ha d’efectuar el pagament d’una matricula per família.

 

 

Baixes:  

Les baixes s’han de notificar abans del dia 25 de cada mes de manera presencial a l’escola. En el cas que la baixa sigui notificada a partir del dia 25, automàticament s’efectuarà el cobrament del rebut del mes següent.

 

 

Política de pagament i recuperació de classes:

 

El pagament de la quota mensual es formalitzarà del 1 al 5 de cada mes. En el cas de devolució del rebut per part de l’entitat bancària, l’alumne/a haurà d’abonar en efectiu la quota i el recàrrec de devolució. Es prega que s’avisi dels canvis de direcció, telèfon, compte bancària, forma de pagament, etc., amb el temps suficient per evitar incidències.

El mes d’agost es cobrarà la quota de manteniment de plaça per a tots els alumnes de l’escola ( inclou l’assegurança anual).

En el cas de malaltia i/o falta d’assistència per part de l’alumne/a, es permetrà la recuperació de les classes, sempre amb la prèvia conformitat  de la direcció de l’escola. Les classes es recuperaran en el seu grup, o en un grup de nivell equivalent. Aquestes classes no seran compensades ni econòmicament ni amb hores extres d’assaig. Les classes que s’anul·lin per l’escola es recuperaran. Les classes que no es facin per coincidir en festius nacionals, autonòmics o regionals no es recuperen.

 

 

Altres qüestions i condicions de l’escola

Drets d’imatge:

S’escollirà  l’acceptació o no dels drets d’imatge per a la disposició de l’escola en el moment d’efectuar la matrícula.

 

Codi de conducte:

 

– Es prega màxima puntualitat a les classes i els assajos.

– Els telèfons mòbils estan totalment prohibits dins l’aula i la direcció no es fa responsable  de la seva pèrdua.

– La disciplina és un valor indispensable i és per això que  la considerem imprescindible en tots els àmbits.

puntualitat

compromís

Bon comportament dins l’aula i a l’escola i  respecte entre els companys i els mestres.